Πλαστοί πολιτικοί

2014-09-30 09:45

Οποιοσδήποτε ζει στην Ελλάδα του σήμερα (κι όχι στην Ελλάδα του χθες ή στην Ελλάδα της όποιας φαντασίωσης του καθενός), αντιλαμβάνεται πόσο ψευδής πλέον ακούγεται η δήλωση "οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο" ή πόσο ανυπόστατες υπήρξαν οι εξαγγελίες περί... γενναίων μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Η πραγματική οικονομία έχει βαλτώσει, η ανεργία νέων και μη φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, οι επιχειρήσεις βάζουν συνέχεια λουκέτο, η δημόσια περιουσία είτε εκποιείται επί πινακίου φακής είτε παραμένει στα αζήτητα, η υπερφορολόγηση διατηρείται ως... βασικός μοχλός ανάπτυξης (ακόμα και οι φιλελεύθεροι διαμαρτύρονται γι' αυτόν τον παραλογισμό), ενώ τα θεμέλια της εθνικής κυριαρχίας έχουν διαβρωθεί. Το όλο οικοδόμημα είναι σαθρό, διότι οι χτίστες του και διαχειριστές του υπήρξαν - και εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να είναι - ανίκανοι ή/και ανέντιμοι.

Ακόμα και οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως για την τερατώδη έλλειψη αναξιοκρατίας, την κυριαρχία νεποτισμού και πατρωνίας και τους αθρόους διορισμούς "ημέτερων" δεν αποτελούν, παρά προπετάσματα καπνού. Εξυπηρετούν τη δημοσιογραφική (και μάλιστα την κακή) λογική της πολιτικής "βγάζουμε τα άπλυτα, αλλά δεν τα πλένουμε" και τη μικροπολιτική συμπεριφορά του τύπου "πετάμε έξω τους ημέτερους των άλλων, για να βάλουμε αργότερα τα δικά μας παιδιά". Τίποτε δεν γίνεται, ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Ξηλώθηκε κανείς από τον ΑΣΕΠ, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έλεγχε και ποτέ δεν κατάλαβε ότι κάποια πτυχία που προσκομίστηκαν και με τα οποία ορισμένοι βρήκαν δουλειά ήταν πλαστά; Ξηλώθηκαν μήπως ΑΜΕΣΑ όλοι όσοι εξαπάτησαν ποικιλοτρόπως το Δημόσιο; Στράφηκαν τα μεγάλα κεφάλια της πολιτικής σε κάποια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον τομέα των προσλήψεων; Έπαψαν μήπως τα μεγάλα κεφάλια της πολιτικής να διορίζουν "ημέτερους"; Έδειξαν, έστω και την ύστατη αυτή ώρα οι μεγαλοεργολάβοι των ΜΜΕ ότι αλλάζουν ρότα και στηλιτεύουν πλέον τα πραγματικά κακώς κείμενα αυτού του τόπου (κι όχι ό, τι βολεύει τα πολιτικά αφεντικά τους); Ανέλαβαν, έστω και σε τοπικό επίπεδο (θυμίζω ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές και μέσα στον Σεπτέμβρη στελεχώθηκαν οι περισσότερες επιτροπές Δήμων και Περιφερειών) άνθρωποι με αξιοκρατικά κριτήρια κάποιες σημαντικές θέσεις; Μ' άλλα λόγια, φάνηκε να αλλάζει κάτι με ουσιαστικό τρόπο στην πολιτική ζωή;

Άνθρωποι που σήμερα ευαγγελίζονται τις μεταρρυθμίσεις, ήσαν συνήθως και οι ίδιοι που γκρέμισαν ό, τι πιο παραγωγικό υπήρχε σ' αυτόν τον τόπο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπήρξε επί σειρά ετών επικεφαλής σε σημαίνοντα Υπουργεία. Οι περισσότεροι που υπηρετούν σε κυβερνητικές θέσεις σήμερα (και το "παίζουν" μεταρρυθμιστές και σωτήρες), επί σειρά ετών υπήρξαν Βουλευτές με παχυλότατες αμοιβές, πλήν όμως με ισχνή κοινοβουλευτική παρουσία ή παραγωγή έργου. Διευθυντές δημοσίων οργανισμών με σαφείς ενδείξεις κατασπατάλησης χρήματος, είτε δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, είτε έφυγαν διακριτικά από τις θέσεις τους για να αξιοποιηθούν όπου αλλού, χωρίς βέβαια να "ανοίξει κανενός η μύτη".

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο τα πλαστά πτυχία το πρόβλημα. Είναι οι πλαστοί πολιτικοί, οι ανίκανοι και ανέντιμοι που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονταν σε θώκους εξουσίας και ποτέ - μα ποτέ! - δεν άσκησαν την πολιτική που όφειλαν, ώστε η Ελλάδα σήμερα να μη βρίσκεται στη δεινή αυτή θέση. Το χειρότερο; Αυτοί οι πλαστοί πολιτικοί σήμερα έρχονται και δηλώνουν έκπληκτοι για τα... πλαστά πτυχία των άλλων! Σα να μη βρίσκονταν ποτέ μέχρι  τώρα οι ίδιοι σε θέσεις εξουσίας ή πολιτικού ελέγχου. Σα να ήρθαν χτες στη χώρα μας. Σα να γεννήθηκαν χτες! Με πολιτική παρθενογένεση, πολιτικά όντα - tabula rasa!

Πίσω

Επαφή

Πολιτική Σκέψη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode